Indraznesc sa scriu reteta mai modificata,mai personalizata,stiu ca este un tort super cunoscut si international,este minunata intr-adevar,merita efortul,deja am facut-o de vreo 5,6 ori si am sa si postez fotografiile.Se vede ca am mai invatat in ceea ce priveste ornamentul dar inca nu destul.Sant foarte incantata de tortul asta si cu mare dreptate cred.Dupa placerea si timpul fiecaruia se poate face de fiecare data cate un ornament diferit.Sant mandra cand ma prezint la masa de duminica la cei dragi cu un tort asemanator.Si imi pregatesc si pastila pentru alergie doar ca sa gust si eu o felie,deci..Este cel mai bun tort cu ciocolata!
Pregatim pandispanul de ciocolata in trei faze.
1.Albusurile impreuna cu zaharul tos le mixam foarte bine pana devine spuma tare.
2.Untul impreuna cu zaharul pudra mixam pana devine crema,apoi adaugam galbenusurile usor batute si ele cu furculita,adaugam si coaja de la lamaie,vanilia,si aceasta compozitie se adauga la compositia de albusuri 1 amestecand de jos in sus.
3.Dam prin sita faina,cacaua,praful de copt.Apoi se adauga incet incet la compozitia de oua amestecand tot de jos in sus,la urma adaugam si capucino ca sa diluam un pic.
Pregatim o tava mare de 34 cm lunga si 24 latime,sau o forma mare rotunda.Iese pentru doua torturi daca nu avem forma mare.Tapetam cu hartie de copt si adaugam compozitia.Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute aproape,faceti testul cu scobitoarea,va iesi cu suprafata egala si nu se va crapa,asta e un punct in plus la pandispanul acesta.
Pregatim baia de visine intr-o farfurie amestecand siropul cu apa,gustam un pic sa vedem daca e destul de dulce,adaugam si lichiorul,adaugam daca trebuie inca un pic de sirop daca vrem si lasam la o parte pana la asamblare,se poate face si o baie de cafea cu rom daca dorim mai tare gustul.
Pregatirea cremei de ciocolata:Punem la baie de aburi ciocolata si cand s-a topit o adaugam la mascarpone 125 gr amestecand bine si fara griji pana devine o crema,apoi adaugam si frisca batuta,punem la frigider bolul .
Pregatirea cremei cu mascarpone:Punem la inmuiat foile de peste intr-o farfurie de apa rece,cand s-au inmuiat foile luam 100 ml din frisca lichida si amestecam incalzind un pic pana se ingroasa un pic,sa nu fiarba.Batem bine frisca cu mixerul,adaugam zaharul,mascarpone si compozitia de gelatina.Lasam la frigider.
Asamblarea tortului:in forma de tort detasabila obligatoriu ca sa tina greutatea.Facem cate straturi vrem.Taiem pandispanul felii si asezam,udam cu baia de visine,un strat de crema de mascarpone,un strat de bucatele de caspuni,un strat de pandispan,udam cu baia de visine,un strat de crema de ciocolata,un strat de pandispan,udam cu baia de visine,un strat de crema de mascarpone.
Lasam la congelator doua ore pana se raceste bine si desfacem partile laterale detasabile,ungem cu crema de mascarpone in toate partile,facem si ciocolata plastica daca dorim si ornam dupa placere.
1
Daca dorim capsunii deasupra tortului ca ornament trebuiesc unse cu gelatina.