Tort rocher ferrero

de rodicaspring in Torturi, 8 Ian 2016 | 4218 vizualizari

 

Este un tort in forma de bomba facut intr-o forma conica, rotunda.Este un tort elegant ca si forma si gust...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 15 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri alune macinate
  • 8-9 linguri faina
  • praf de copt
  • 100gr ciocolata topita
  • aroma de vanilie
  • Crema:
  • 1,500 kg frisca batuta
  • jumatate borcan de nutella
  • 2 cutii de Rocher Ferrero una pentru crema una ptr. decorat tort.
  • 50gr.gelatina
  • 100gr.alune prajite si maruntite
  • zahar putin, dupa gust.
  • bucati de ciocolata dupa gust pentru ornat.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rocher ferrero:

Avem nevoie de o forma rotunda, conica , rotunda, deoarece acest tort se face prin rasturnare.Dupa ce s-au batut oualele  , albus separat cu 15 lg.zahar, se amesteca si celelalte ingrediente.Ciocolata topita se lasa sa se mai raceasca, se amesteca cu alunele apoi cu albusurile,galbenusurile si la urma faina.Dupa ce s-a copt si s-a racit, tortul se taie in 3 bucati care la rindul lor se taie dupa diametrul bolului in care se fixeaza tortul.Se tapeteaza cu folie dupa forma lui, apoi se pune din crema, si tot asa cite un blat se taie la diametrul bolului si  alternat, crema , blat  pina se termina cu blatul care acopera ca un capac bolul.

Crema:    O cutie de Rocher Ferrero se marunteste in blender,Nutella se pune la incalzit pe foc, apoi se pune 100gr.alune maruntite si prajite dupa care gelatina topita.Se raceste crema si se amesteca cu frisca batuta.Eu nu am mai pus zahar dar cine vrea poate pune. Se umplu alternativ blaturile.Cind e gata tortul, se pune la frigider  pina a doua zi apoi il rasturnam, luam folia de pe forma si ornam tortul cu crema si bucati de rocher.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rocher ferrero" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

08.01.2016, 21:28

Bun de tot

mirela0911 1

09.01.2016, 21:11

Ce bun trebuie sa fi fost!

rodicaspring 1

22.01.2016, 22:52

e foarte delicios , un pic scump... saptamina viitoare va scriu tortul original Rafaello, pina il fac de ziua fiului meu ca si asta e destul de scump, dar e durere de bun.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de trufe