Tort "Padurea neagra"

de gaby_duceag in Torturi, 8 Noi 2010 | 12631 vizualizari

 

Pentru o dubla aniversare. Astazi SF.Arhangheli, maine Cezar implineste o frumoasa varsta. La multi ani mie, la multi ani sotului, la multi ani voua. Sa fim cu totii fericiti si s-avem un trai linistit.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • o cana zahar+doua-trei  linguri
  • o cana faina
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • o lingurita praf copt
  • 350 ml frisca lichida dulce
  • 350 ml smantana
  • un borcan compot visine
  • un borcan compot prune
  • ciocolata rasa
  • zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea neagra":

Blatul.

Se mixeaza timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul si sarea.

Trebuie sa-si dubleze volumul , sa se deschida la culoare iar cristalele de zahar sa fie complet topite. Se adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si se amesteca usor.

Se toarna intr-o forma (cu diametrul de 22 cm) tapetata cu ulei si faina si se coace la foc mediu spre mic pana trece proba scobitoarei.

Cand s-a racit se taie in 3 pe orizontala.

Frisca se mixeaza impreuna cu smantana, zaharul (doua, trei linguri) si zaharul vanilat) pana capata o consistenta ferma.

Se aseaza primul blat, se insiropeaza usor cu zeama de la compot (nu insiropati prea tare ca si frisca il va insiropa) apoi se intinde 1/3 din frisca si un strat de visine fara samburi din compot.

Se aseaza al doilea blat , iar 1/3 frisca si un strat prune din compot apoi ultimul blat care doar se insiropeaza.

Se imbraca cu restul de frisca si se decoreaza cu ciocolata si visine.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Padurea neagra"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,24,,