Tort BICA GETA

de adasev12 in Torturi, 11 Dec 2010 | 9407 vizualizari

 

acest tort l-am facut pt soacra mea, care si-a serbat ieri ziua de nastere....ii mai spun o data La multi ani din suflet ! ( bica ii spuneau nepotii acum treia ani cand mi-am cunoscut sotul si asa i-.am zis si eu...si inca ii mai zic,...)

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort ( eu am cumparat unul, dar am facut mare gresala, fiindca e oribil....)
  • 150 gr ciocolata cu lapte +50 ml frisca
  • 150 gr ciocolata amaruie+50 gr frisca
  • 200ml frisca batuta ff bine
  • un praf de budinca de caramel+300 ml lapte
  • un praf de budinca de ciocolata +300 ml lapte
  • 300 ml frisca pt decor
  • 2 kiwi, boabe de struguri rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort BICA GETA:

ciocolata amaruie se topeste cu 50 ml frisca, se amesteca bine si se da la racit. se procedeaza la fel cu cea de lapte. se fac budincile pe rand, fiecare cu 300 ml lapte, pt a iesi mai tari. se lasa sa se raceasca ff bine.

se bate frisca fff tare . jumatate din frisca se amesteca cu ciocolata amaruie si apoi cu budinca de ciocolata rece. cealalata jumatate de frisca se amesteca cu budinca de caramel si ciocolata cu lapte.

se taie tortul in trei ( al meu a fost gata taiat) si se unge primul rand cu crema de ciocolata amaruie, apoi se pune al doilea blat si se unge cu crema de ciocolata cu lapte. blaturile se insiropeaza bine cu sirop de zahar ars si esenta de rom.

peste ultimul rand de blat nu se mai pune crema, se ormeaza cu frisca si fructe, dupa gust.

TIPS-URI

1

va recomand sa faceti blatul de tort in casa, oricat de rau v-ar iesi cred ca e mai bun decat cel cumparat...eu din lipsa de timp am folosit cumparat, dar a fost oribil...parca era de paie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort BICA GETA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

14.12.2010, 09:00

mersi motanel....

gaby_duceag 1

18.12.2010, 07:48

eu unde eram?
La multi ani!

adasev12 1

18.12.2010, 22:16

gabitule...cred ca ai fost , vad, sa-l aduci pe Mosu....sper ca are si sacu plin....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]