Tort Nutella

de danakarin in Torturi, 19 Dec 2012 | 4455 vizualizari

 

Acest tort, o simfonie a gusturilor, l-am facut cadou unei prietene care, ca si mine , iubeste Nutella dar nu ii plac prajiturile cu crema. atunci, veti intreba, unde e Nutella? Vedem imediat!
Tortul il am de pe pagina Nigellei Lawson, cunoscuta de la emisiuni la Tv.
Vizitaţi pagina ei, dacă sunteţi curioşi:
http://www.nigella.com

 

INGREDIENTE

  • Pentru o formă de tort de 26 de cm :
  • 6 ouă
  • Un praf de sare
  • 125 g unt
  • 400 g Nutella
  • 100 g alune măcinate
  • O lingură de rom, sau de apă, dacă preparaţi tortul pentru copii
  • 100 g ciocolată cu un conţinut ridicat de cacao
  • Pentru glazură:
  • 100 g alune întregi
  • 125 g smântână pentru frişcă
  • O lingură de rom sau de apă
  • 125 g ciocolată amăruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nutella:

Separăm ouăle şi batem albuşurile spumă, cu un praf de sare. Într-un alt vas, amestecăm bine untul cu Nutella, punând, rând pe rând, gălbenuşurile şi, apoi, alunele măcinate. Topim ciocolata în baie marie şi o lăsăm să curgă, în strat subţire, peste spuma de ou, omogenizând cu grijă. Urmează să adăugăm crema de Nutella şi alune. Coacem această compoziţie, într-o formă unsă şi tapetată cu făină, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, până când se desface pe margini. O lăsăm să se răcească, desprinzând marginile laterale ale formei de tort.

Este o prăjitură grea, aşa că trebuie transferată cu mare grijă.

Alunele întregi le prăjim într-o tigaie antiadezivă, fără grăsime, scuturând mereu, ca să se coloreze uniform. Le frecăm într-un şervet, sau în palmă, spre a îndepărta cojile, şi aşteptăm să se răcească. E foarte important să fie reci când le aşezam pe tort, altfel vor topi glazura. Mărunţim ciocolata, o adăugăm la frişcă, împreună cu lingura de rom, şi încălzim încet, până se topeşte. Apoi o luăm de pe foc şi amestecăm, până se îngroasa sa o putem turna peste tort. Decorăm cu alunele prăjite.

Sper să vă placă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nutella" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (30)

mihaelar63 1

29.12.2012, 00:48

Chiar am un borcan cu Nutella fara intrebuintare . Multumesc de idee

danakarin 1

29.12.2012, 08:08

draga Michaela, cu mare placere, sa ma anunti cum ti-a iesit !

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:23

Arată delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ''Dana''