E luna copiilor si m-am gandit sa postez un tortulet cu Minnie Mouse ! Si eu tot copil ma simt :))
Se bat 6 albusuri (respectiv 4 albusuri pentru blatul mic) cu 6 lg apa, apoi se adauga 12 lg zahar si se bat pana se obtine bezeaua. Apoi se adauga untul topit cu ciocolata, cacaoa si se amesteca, la sfarsit se adauga faina si esenta de vanilie. Cel de-al doilea blat se face simplu, fara cacao. Se coc cele doua blaturi si dupa ce s-au racit se taie in trei straturi care se insiropeaza cu un sirop de zahar cu vanilie.
Crema se obtine amestecand mascarpone cu crema de branza si cu frisca, se adauga esenta de lamaie (cateva picaturi) si se da la rece.
Crema de unt : se freaca untul moale cu 100 gr zahar pudra, cu putina esenta vanilie si se amesteca cu mixerul cam 15 min pana iese o spuma.
Se asambleaza torturile si se imbraca in crema de unt obtinuta si se dau la rece.
Facem o pasta de zahar cu care imbracam cele doua tortulete si le ornam.