Va prezint acum, tortul cu care mi-am servit colegele,de ziua mea! Este o Reteta de tort cu crema de branza si visine foarte gustoasa.
Avem nevoie de ingredientele principale: ciocolata, faina, zahar, oua, branza, frisca, visine
Am folosit reteta Oanei pentru blatul umed. Foarte bun! Eu am facut reteta dubla pentru blat si l-am copt intr-o tava de 24 pe 34cm. Pentru ca nu am un feliator, sotul meu a spus ca am nevoie de o sabie ca sa-l feliez. Am reusit sa feliez totusi doua foi acceptabile.
Acesta este modul de preparare pentru Reteta de tort cu crema de branza si visine
Eu am pregatit blatul cu o zi inainte de asamblare, din cauza timpului scurt avut la dispozitie.
Pentru bat ingrediente la temperatura camerei
Facem o cafeluta, ne infruptam si noi din ea,dar 160g o turnam peste ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste si se face o crema.
Ouale, chefirul si uleiul se amesteca cu un tel apoi se toarna crema de ciocolata
Amestecam faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea, apoi le turnam peste ingredientele umede si amesteca pana la omogenizare.
Turnam aluatul in tava tappetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 minute sau pana la testul cu scobitoarea. Intepam blatul cu o scobitoare si daca iese curata, inseamna ca este gata.
Il lasam sa se raceasca bine apoi il taiem in doua, dupa ce taiem ,,burta,, de deasupra. Asezam inelul reglabil pe tava care o folosim la montarea tortului. Punem una din foile taiate cu grija si apoi crema de visine
Crema de visine;
Visinele fara samburi, dezghetate se dau prin blender, se amesteca cu zaharul si amidonul si se pun la fiert. Cand s-a ingrosat se dau deoparte sa se racoreasca.
Gelatina o hidratam in 30ml apa rece timp de 10 minute apoi o incalzim pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde timp de 2-3 secunde la temperatura scazuta. O turnam peste visinele racorite si dupa aceea,turnam totul deasupra blatului asezat in inel. Dam la rece pana pregatim crema de branza cu ciocolata.
Crema de branza cu ciocolata:
Topim ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde si o turnam calduta peste branza. Turnam si gelatina hidratata in 30ml apa rece timp de 10 min si topita in cuptorul cu microunde la temperatura scazuta, timp de 2-3 secunde.
Batem frisca si o turnam peste branza amestecand usor cu un tel.
Scoatem tortul din frigider, turnam crema deasupra, asezam a doua foaie peste crema si dam din nou la rece.
Crema de branza cu visine
Scurgem bine visinele de zeama, le dam prin blender si le amestecam cu branza, zaharul pudra vanilat si gelatina hidratata in 30 ml apa rece si topita ca la crema de mai sus
Batem frisca si o turnam peste branza cu visine amestecand cu telul. O turnam deasupra celui de-al doilea blat si dam la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Scoatem cu grija inelul reglabil trecand inainte cu un cutit intre el si crema apoi punem glazura
Glazura
Turnam frisca lichida peste ciocolata rupta bucatele si o dam la cuptorul cu microunde. Verificam si amestecam la cateva secunde, avand grija ca se incalzeste si vasul in care am pus ingredientele. dupa ce se omogenizeaza o lasam sa se racoreasca bine apoi o turnam peste crema lasand sa curga peste margini.
Ornam dupa preferinta.
Poate iti place si reteta de Tort cu iaurt si fructe, fara coacere.
1
Pentru aceasta Reteta de tort cu crema de branza si visine, trebuie sa tinem cont de urmatoarele:
2
Dupa cele 2-3 secunde, gelatina se amesteca bine. Caldura vasului in care este pusa, ajuta la topire si nu mai este nevoie sa dam din nou la cuptor.
3
Ciocolata pusa la cuptor trebuie verificata tot la cateva secunde amestecand bine tinand cont de caldura vasului in care este pusa.