Tort Metru

de lia maria in Torturi, 29 Dec 2010 | 34570 vizualizari

 

Un tort pe care-l prepar cu mare drag, in fiecare ajun de Craciun.
Va invit cu drag sa-l degustati...si de ce nu, sa-l preparati si voi. Este delicios !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 350g zahar
  • 300ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400g faina
  • 50g cacao
  • Crema
  • 400g unt
  • 750g lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • Glazura
  • 400g zahar pudra
  • 6 linguri cacao
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Metru:

Albusurile de la oua, se bat spuma, se adauga zaharul, se bat pana se intareste, se pun galbenusurile pe rand, apoi uleiul amestecat cu apa, incetul cu incetul amestecand mereu. La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul cu o paleta. Jumatate din compozitie ramane galbena, iar in jumatate adaugam cacaua si amestecam.

Tapetam doua tavi de chec, cu hartie de copt, punem fiecare aluat in cate o tava si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 45' (testam cu un bat de frigarue). Apoi lasam blaturile la racit.

Intre timp, preparam budinca, conform instructiunilor de pe plic si pana se raceste, frecam untul cu zaharul, pana devine spuma. Cand budinca este rece, adaugam rand pe rand cate o lingura de budinca in crema de unt, mixand incontinuu, pana o incorporam pe toata.

Blaturile racite, le taiem in felii egale ca si grosime.

Pe un platou lung ( vezi foto) incepem asamblarea tortului. Punem cate o lingura de crema pe fiecare felie pe rand si le lipim una de alta, cate una maro si cate una galbena pana le terminam. Vom optine tortul care va avea lungimea total de 1m, de aici si numele.

Din ingredientele de mai sus, pregatim glazura pe care o intindem cu ajutorul unui cutit, pe toata suprafata tortului.

Dam tortul la rece pentru cel putin 3h,inainte de portionare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Metru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

nico_72 1

26.05.2014, 23:28

Am uitat sa mentionez ceva....ati uitat la crema sa treceti cantitatea de zahar care se freaca cu untul.Eu am folosit zahar pudra.

Adinacarla 1

20.07.2016, 11:29

Arata super!....imi aminteste de copilarie cand mama imi facea des acest tort...

violeta30 1

22.12.2019, 22:23

O faceam in adolescenta, dar stiam ca se numeste Zi si noapte de la checurile in alb si negru. E minunat aceasta prajitura

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale