Tort Meda

de Adi75 in Torturi, 3 Iul 2014 | 4031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • CREMA 1
  • 300 g zahar
  • 150 g cacao
  • 150 ml apã
  • 12 galbenusuri
  • 1 margarina Rama
  • esenta de rom
  • BLAT 1
  • 12 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA 2
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 margarina Rama
  • 1 zahar vanilat
  • BLAT 2
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Meda:

Pregatim CREMA 1: zaharul, cacaoa, apa se amesteca impreuna si se fierb putin. Dupa ce crema se raceste adaugam pe rand cele 12 galbenusuri. Crema se imparte in doua, o parte se pune in blat iar cealalta se amesteca bine cu margarina, apoiincepem sa facem...

BLATUL 1: batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam jumatate din crema de mai sus, cele 3 linguri de faina + praful de copt. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, cand este deja rece se taie in doua pe orizontal.

CREMA 2 galbenusurile, laptele, faina si zaharul se amesteca impreuna si se fierb pana devine o crema. La racire adaugam margarina + zaharul vanilat si stafidele scurse (stafidele se pun in rom cu cateva ore inainte sau in apa cu esenta de rom dupa preferinte)

BLATUL 2 batem albusurile cu apa apoi adaugam zaharul si batem foarte bine spuma, adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt si amestecam putin la urma adaugam faina si amestecam incet, punem compozitia intr-o tava (25/37 cm) si o dam la cuptor (preincalzit) 

Mod de asamblare: Blat maro, jumatate din crema de cacao, blat alb crema de oua, blat maro, cu jumatatea de crema ramasa se imbraca tortul . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Meda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de portocale si vanilie