Tort Maria

de diaconta in Torturi, 13 Aug 2011 | 8113 vizualizari

 

Tort Maria, un tort special pentru mama mea ,dar il dedic cu tot dragul tuturor doamnelor care poarta acest frumos nume,deci si pentru Doamna Maria impreuna cu niste pupici.Sa aveti parte de viata minunata pe care o doriti.La multi ani !!!! Celorlalti le doresc o zi de Duminica minunata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • ½ plic praf de copt
  • Sare
  • Crema:
  • 400 gr zmeura
  • 350 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar
  • 20 gr gelatina
  • Fructe de padure(mure,zmeura,coacaze rosii) si aschii de ciocolata pentru decor.  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Maria:

Blat tort Maria:

Ciocolata rupta bucati,se pune impreuna cu untul pe aburi sa se topeasca.Cand s-a topit se pune deoparte sa se raceasca.

Mixam ouale intregi impreuna cu zaharul,sarea si cele doua linguri de frisca lichida(ar fi trebuit iaurt,dar nu am avut).

Cand amestecul de ciocolata s-a racit,se pune cate putin peste amestecul de oua,mixand in continuare.

Faina o amestecam cu praful de copt si o cernem peste compozitia de oua cu ciocolata.

Punem intr-o tava de tort tapetata,presaram deasupra cateva fructe si punem la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Rezulta un blat ciocolatos,nu prea pufos.Mi-ar fi placut totusi sa fie mai inchis la culoare.data viitoare voi adauga si doua linguri de cacao.

Lasam blatul sa se raceasca si preparam crema.

Crema:

Gelatina o hidratam cu putina apa rece.Probabil ar fi fost suficienta si mai putina gelatina,dar vroiam totusi o consistenta destul de buna pentru crema.

Zmeura o punem in blender si o zdrobim.Apoi o trecem prin sita pentru a elimina semintele.Rezulta o pasta foarte fina de zmeura si o culoare minunata.Adaugam 2 linguri de zahar si punem amestecul pe foc sa dea un clocot- doua.Lasam sa se raceasca.Cand este doar usor calduta,incorporam gelatina dupa ce am incalzit-o putin.

Mixam frisca,dar nu prea mult,apoi adaugam amestecul de zmeura cate putin.

Punem blatul pe un platou,punem inelul formei in care am copt in jurul blatului,apoi punem crema.Lasam la frigider pana cand se intareste crema.Apoi decoram dupa preferinta,eu am folosit aschii de ciocolata si fructe de padure.

Mi-a placut foarte mult blatul ciocolatos cu fructe,iar crema a avut exact consistenta pe care mi-am dorit-o si un gust dulce-acrisor cu o aroma deosebita de zmeura.

Pofta buna!!!!!

Inca o da "La multi ani Mariilor" si va invit sa serviti cate o felie din acest minunat tort!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Maria" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti