Tort cu crema ganache de ciocolata

de adry88 in Torturi, 12 Oct 2012 | 3681 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat maro
  • 5 galbenusuri
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • Blat alb:
  • 10 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 9 linguri ulei
  • 200 g faina
  • visine
  • Crema ganache de ciocolata amaruie
  • 3 ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • Crema ganache de ciocolata alba
  • 3 ciocolate alba
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • DECOR
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache de ciocolata:

BLATUL MARO- galbenusurile le mixam cu apa calduta timp de 2 minute, adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaoa si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incalzit cca 25 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.

BLATUL ALB- mixam albusurile cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si mixam bine pana devine o spuma lucioasa, apoi uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor. Turnam compozitia in tava, deasupra adaugam visine din compot si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Il lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in doua.

CREMA GANACHE DE CIOCOLATA- intr-un vas adaugam 150 ml frisca, 50 g unt si ciocolata rupta bucati. Punem pe foc pana la topirea completa amestecand continuu,(sa nu fiarba). Lasam sa se raceasca foarte bine (eu le-am lasat peste noapte). Cand s-a racit mixam pana devine o crema pufoasa. Adaugam si restul de frisca mixata bine inainte, amestecam cu o lingura usor.

Procedam la fel si cu crema alba

ASAMBLAREA: Asezam prima foaie alba, insiropam cu compot de visine, crema ganache de ciocolata amaruie (oprim un pic), adaugam foaia maro, insiropam-crema ganache de ciocolata alba-crema ganache de ciocolata amaruie, blatul alb si ungem cu unt. Adaugam pasta de zahar si decoram.

TIPS-URI

1

Ii multumesc lui gaby, m-am inspirat de la ea

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adry88 1

15.10.2012, 09:10

multumesc

mihaelar63 1

19.10.2012, 08:11

Si bun, si frumos
Din prima , as manca frunzulitele

adry88 1

19.10.2012, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata