Un desert delicios inspirat de la Desert de Casa.
Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora.
Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar intr-o craticioara pusa pe baie de abur pana cand devin cremoase. Se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza frisca foarte bine, apoi se incorporeaza branza mascarpone, crema de galbenusuri si esenta de rom.
Se da crema la rece.
Capsunile se aleg si se pun deoparte, iar siropul rezultat se dilueaza cu 100 ml apa si se da in clocote ca sa se topeasca zaharul de tot. Se strecoara si se lasa sa se raceasca.
Se inmoaie sapte piscoturi in sirop si se aseaza pe un platou. Cu ajutorul unu posh se pune un strat de crema. Se adauga un strat de capsuni, care se preseaza. Se pune cate un pic de crema din loc in loc peste capsuni, apoi se mai pune un strat de piscoturi insiropate. Se pun din nou crema, capsuni, putina crema din loc in loc, inca un strat de piscoturi insiropate si din nou crema. Se pudreaza tortul "Tiramisu" cu cacao, iar in mijlocul sau se pun trei capsuni.