O minunatie de tort si data tot a fost ziua mea am zis sa-mi fac cadou singura un tort reteta este preluata de aici cu putine modificari http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/04/prajitura-kinder-pinguin.html
blat:
Crema frisca:
Glazura 1 (se pune pe crema):
Glazura ciocolata (pt finisat)
Decor tort:
Se pregatesc blaturile:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine .
Galbenusurile se amesteca cu zaharul,laptele,mierea,cacao,faina ,grisul,sarea si la final se amesteca cu albusurile batute spuma cu vanilia.
Se coc doua blaturi ,eu asa am procedat si este grozav de bine,se imparte compozitia la ochii
Se coace cu hartie de copt sau folie de alumniu la 170 grade 13-14 minute
Nu se i-a folia sau hartia de copt jos de pe ea .
Crema de frisca:
Se bate bine frisca 1 kg cu mierea,laptele si intaritorul va rezulta o crema foarte densa.
Glazura 1:
se rupe bucatele ciocolata si se topeste cu frisca lichida,se lasa la racit putin
Se ia un blat de tort racit se pune jumatate din crema de frisca apoi glazura de ciocolata racita1 , se da tava la rece 30 minute sa se intareasca putin glazura ,dupa care se pune cealalta jumatate de crema de frisca si din nou blat (al doilea)
Se pune blatul al doile ,se apasa usor dupa care se dezlipeste usor hartia de copt de pe blat.
Se imbraca cu glazura 2:
Se topeste ciocolata cu frisca pe soba se lasa la racit dupa care se imbraca tortul.
Pt decor se bate bine frisca cu zaharul si se orneaza dupa bunul plac al fiecaruia pe tort .
Se da tortu la rece .
PS:Copii au fost super incanati,dar au papat si barbatiiii deci..................a fost de succes nu gluma