Este un tort usor ,cu crema de branza si frisca.
1.Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga 1 pachetel de zahar vanilinat si 80g.zahar,apoi, unul cate unul ,galbenusurile, faina amestecata cu amidonul alimentar si date prin sita;se toarna compozitia intr-o forma de tort,captusita cu hartie de copt si cu diametrul de 26cm.Se coace in cuptorul preincalzit, la 175*C, timp de 25 minute.
2.Se curata portocalele de coaja si de pielita alba din interior.Pulpa portocalelor se desface in felii si se pun pe o hartie absorbanta.Branza de vaca se amesteca cu branza mascarpone , cu continutul batonului de vanilie, cu sucul de portocale si cu restul de zahar.
3.Tortul copt se lasa la racit ,apoi se taie in doua.Pe o farfurie rotunda , se aseaza primul blat de tort, se insiropeaza cu lichiorul de portocale, se unge cu gem de portocale si aseaza felii de portocale.Se pune crema de mascarpone, se acopera cu al doilea blat si se tine la rece,in frigider, 45 minute.
4.Frisca se bate cu restul de zahar vanilinat si se imbraca tortul.Pe margini, se aseaza fursecuri rotunde umplute cu gem de portocale si trase in ciocolata .Restul de fursecuri se taie in doua si se orneaza cu ele tortul deasupra, alaturi de mandarinele confiate si frunzulitele de menta.Tortul se serveste alaturi de o cafea neagra sau cu un vin alb sec.