Tort Iepuras

de sasha in Torturi, 5 Mai 2013 | 4055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 blaturi:
  • 12 oua
  • 500 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 22 linguri apa
  • 2 esente vanilie
  • coaja de lamaie
  • 8 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema de cappuccino:
  • 4 oua
  • 600 g zahar
  • 6 plicuri cappuccino
  • 200 ml lapte
  • 2 pachete margarina
  • Decor:
  • 1 plic colorant roz
  • topping de ciocolata
  • frisca tub,
  • frisca lichida hulala
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga si 1 praf de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga apa treptat, praful de copt, cacaua, se amesteca bine, se incorporeaza faina, se mixeaza, apoi adaugam albusurile spuma. Se toarna jumatate din compozitie pt a face 2 blaturi (daca vrem le preparam separat), intr-o forma de blat tapetata cu foaie de copt, o dam la cuptor pentru 35-45 de minute la 160 de grade.

Intre timp pregatim crema: se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat se adauga laptele fierbinte cu galbenusurile, apoi se pune la baine marie pana se ingroasa crema, se adauga plicurile de cappuccino si se mai lasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Luam un carton , il taiem rotund ca dupa blat si in parti desenam semiluna, in mijloc sa ramana o forma de fundita. Se ia cartonul, se pune pe blat si se decupeaza blatul. Blaturile le taiem in mijloc si le umplem cu crema de cappuccino, si la urechi la fel. Asezam pe un platou si incepem sa-l decoram. Frisca lichida o mixam pana devine tare si adaugam colorantul. Formam urechile, capul cu frisca roza, cu cea alba umplem urechile ,ochii si botul., cu toppingul formam mustatile, nasu si gura. Se da la frigider pentru 3h.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele la blat sunt dublate. Pentru ca am facut doua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

ULTIMELE COMENTARII

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci