Tort Iepuras

de sasha in Torturi, 5 Mai 2013 | 4211 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 blaturi:
  • 12 oua
  • 500 g zahar
  • 600 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 22 linguri apa
  • 2 esente vanilie
  • coaja de lamaie
  • 8 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • Crema de cappuccino:
  • 4 oua
  • 600 g zahar
  • 6 plicuri cappuccino
  • 200 ml lapte
  • 2 pachete margarina
  • Decor:
  • 1 plic colorant roz
  • topping de ciocolata
  • frisca tub,
  • frisca lichida hulala
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras:

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma, se adauga si 1 praf de sare. Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga apa treptat, praful de copt, cacaua, se amesteca bine, se incorporeaza faina, se mixeaza, apoi adaugam albusurile spuma. Se toarna jumatate din compozitie pt a face 2 blaturi (daca vrem le preparam separat), intr-o forma de blat tapetata cu foaie de copt, o dam la cuptor pentru 35-45 de minute la 160 de grade.

Intre timp pregatim crema: se freaca zaharul cu margarina, apoi treptat se adauga laptele fierbinte cu galbenusurile, apoi se pune la baine marie pana se ingroasa crema, se adauga plicurile de cappuccino si se mai lasa putin. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Luam un carton , il taiem rotund ca dupa blat si in parti desenam semiluna, in mijloc sa ramana o forma de fundita. Se ia cartonul, se pune pe blat si se decupeaza blatul. Blaturile le taiem in mijloc si le umplem cu crema de cappuccino, si la urechi la fel. Asezam pe un platou si incepem sa-l decoram. Frisca lichida o mixam pana devine tare si adaugam colorantul. Formam urechile, capul cu frisca roza, cu cea alba umplem urechile ,ochii si botul., cu toppingul formam mustatile, nasu si gura. Se da la frigider pentru 3h.

TIPS-URI

1

Toate ingredientele la blat sunt dublate. Pentru ca am facut doua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

adry88 1

05.05.2013, 21:53

foarte foarte dragut

RuxyRux 1

06.05.2013, 00:07

Foarte frumos!

diana_k 1

06.05.2013, 08:42

ce dragut e!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir