Tort bicolor cu frisca si capsuni

de angyb in Torturi, 20 Mar 2012 | 6678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate de faina alba
  • cacao
  • 1 plic de drojdie instant pt.dulciuri
  • 500 ml de frisca
  • 500 g de capsuni
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 4 lg.de zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bicolor cu frisca si capsuni:

Bateti spuma albusurile dupa care adaugati zaharul pana cand devin ca si la bezea.

Adaugati faina impreuna cu drojdia amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile.Impartiti compozitia in 2 si in jumatate am pus cacao.

Cu ajutorul unui pos intr-o tava tapetata cu hartie de copt trasati linii cu compozitia alba iar apoi intre spatiile ramase cu cea neagra.

Se da la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca si intre timp bateti spuma frisca si taiati cubulete capsunile.

Asamblarea:Taiati blatul in 2 ,insiropati blatul(siropul :puneti la foc zaharul impreuna cu apa si esenta de rom pana cand se topeste zaharul) Adaugati o parte di frisca si jumatate din capsunile taiate cubulete apoi al 2 blat insiropati si intindeti restul de frisca si capsunile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bicolor cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca