Tort hochei a la Mihaela Balan

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 7685 vizualizari

 

Un tort inedit! Mihaela, la ce echipa joaca fericitul baiat care l-a primit? :)

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 3 oua
  • 1pahar zahar(200gr)
  • 2 linguri mari miere de albini
  • 1 linguritza praf de copt
  • 2,5-3,5 pahare faina
  • CREMA SHARLOTT
  • 200gr unt
  • 0,5 pahar lapte
  • 1 pahar zahar
  • 1 ou
  • 0,5 linguritza de praf de vanilie sau 2-3 linguri mari de koniak
  • CREMA DIN SMANTANA
  • 0,5 l smantana grasa(30 %)
  • 1 pahar zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort hochei a la Mihaela Balan:

Prepararea: Batem ouale cu zaharul,si mierea cu praful de copt la baia mare,dupa ce se raceste mierea o adaugam cu ouale si cate un pic faina(cernuta in prealabil) din aluatul rezultat facem 6 foi. Se coc la temperatura de 220 grade celsius..Cum s-a copt foaia o scoatem si o taiem..dupa forma dorita,
Dupa ce am copt toate foile..le ungem cu crema alternant,adica o foaie cu crema sharlott,una cu crema smantana. Lasam o ora la temperatura camerei ca sa se absoarba crema in foi, intre timp ornam deasupra cu frisca batuta imprejur si margina de deasupra..cirese conservate..iar restul e facut din martzipan...si crema albastra e din smantana vezi reteta mai sus + vopsea alimentara albastra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort hochei a la Mihaela Balan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi