Sa va mai spun ca e senzational de ciocolatos si delicios?
Intr-un vas topim untul si in el topim ciocolata, se amesteca bine pana la omogenizare apoi se lasa la racit.
Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare se bat pana devin cremoase, apoi se adauga migdalele pe care le-am facut inainte pudra la blender.
Adaugam aromele, cacaoa, faina , drojdia si compozitia de ciocolata cu unt, amestecam bine pana rezulta o crema de ciocolata.
Tapetam o forma de tort cu unt si faina si apoi turnam in ea crema de ciocolata.
Coacem tortul pentru 35 -maxim 40 de minute si il lasam la racit pe un grilaj.
Intre timp preparam glazura:
Punem pe foc apa si lichiorul, apoi zaharul si amestecam bine, dupa un minut, adaugam frisca lichida si apoi tragem de pe foc. Topim in aceasta compozitie ciocolata si amestecam bine. Lasam foarte putin la racit si apoi turnam peste tortul( gata racit) si asezat pe un platou.
Servim dupa dorinta si inspiratia personala.
1
Daca tortul dupa ce il scoatem in cuptor se umfla, nu ne speriem, cu o scobitoare intepam toata suprafata si el se va lasa dupa ce va iesi aerul.