Tort glazurat de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 24 Aug 2012 | 4616 vizualizari

 

Sa va mai spun ca e senzational de ciocolatos si delicios?

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 300 gr ciocolata cu lapte fina
  • 250 gr unt
  • un praf de sare
  • 100 gr migdale
  • 150 gr faina
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • vanilie
  • coaja fina de portocala( pudra )
  • Pentru glazura:
  • 25 ml apa
  • 25 ml lichior( Grand Marnier)
  • 50 gr zahar brun
  • vanilie
  • 50 ml smantana pentru frisca dulce
  • 100 gr ciocolata cu lapte fina
  • 75 gr ciocolata neagra( 75 % cacao)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort glazurat de ciocolata:

Intr-un vas topim untul si in el topim ciocolata, se amesteca bine pana la omogenizare apoi se lasa la racit.

Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare se bat pana devin cremoase, apoi se adauga migdalele pe care le-am facut inainte pudra la blender.

Adaugam aromele, cacaoa, faina , drojdia si compozitia de ciocolata cu unt, amestecam bine pana rezulta o crema de ciocolata.

Tapetam o forma de tort cu unt si faina si apoi turnam in ea crema de ciocolata.

Coacem tortul pentru 35 -maxim 40 de minute si il lasam la racit pe un grilaj.

Intre timp preparam glazura:

Punem pe foc apa si lichiorul, apoi zaharul si amestecam bine, dupa un minut, adaugam frisca lichida si apoi tragem de pe foc. Topim in aceasta compozitie ciocolata si amestecam bine. Lasam foarte putin la racit si apoi turnam peste tortul( gata racit) si asezat pe un platou.

Servim dupa dorinta si inspiratia personala.

TIPS-URI

1

Daca tortul dupa ce il scoatem in cuptor se umfla, nu ne speriem, cu o scobitoare intepam toata suprafata si el se va lasa dupa ce va iesi aerul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort glazurat de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata