Tort glazurat de ciocolata

de RuxyRux in Torturi, 24 Aug 2012 | 4670 vizualizari

 

Sa va mai spun ca e senzational de ciocolatos si delicios?

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 300 gr ciocolata cu lapte fina
  • 250 gr unt
  • un praf de sare
  • 100 gr migdale
  • 150 gr faina
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de cacao
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • vanilie
  • coaja fina de portocala( pudra )
  • Pentru glazura:
  • 25 ml apa
  • 25 ml lichior( Grand Marnier)
  • 50 gr zahar brun
  • vanilie
  • 50 ml smantana pentru frisca dulce
  • 100 gr ciocolata cu lapte fina
  • 75 gr ciocolata neagra( 75 % cacao)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort glazurat de ciocolata:

Intr-un vas topim untul si in el topim ciocolata, se amesteca bine pana la omogenizare apoi se lasa la racit.

Ouale impreuna cu zaharul si praful de sare se bat pana devin cremoase, apoi se adauga migdalele pe care le-am facut inainte pudra la blender.

Adaugam aromele, cacaoa, faina , drojdia si compozitia de ciocolata cu unt, amestecam bine pana rezulta o crema de ciocolata.

Tapetam o forma de tort cu unt si faina si apoi turnam in ea crema de ciocolata.

Coacem tortul pentru 35 -maxim 40 de minute si il lasam la racit pe un grilaj.

Intre timp preparam glazura:

Punem pe foc apa si lichiorul, apoi zaharul si amestecam bine, dupa un minut, adaugam frisca lichida si apoi tragem de pe foc. Topim in aceasta compozitie ciocolata si amestecam bine. Lasam foarte putin la racit si apoi turnam peste tortul( gata racit) si asezat pe un platou.

Servim dupa dorinta si inspiratia personala.

TIPS-URI

1

Daca tortul dupa ce il scoatem in cuptor se umfla, nu ne speriem, cu o scobitoare intepam toata suprafata si el se va lasa dupa ce va iesi aerul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort glazurat de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata - reteta numarul 400