Desert tort polar cu banane

de miremirc in Torturi, 25 Mai 2011 | 54600 vizualizari

 

De la Dna Flores, careia ii multumesc pentru reteta aceasta!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 g zahar
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 6 plicuri gelatina
  • 6 banane
  • decoratiuni (optionale)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort polar cu banane:

 Mixam galbenusurile cu 250 g zahar pana se albesc, adaugam laptele treptat, faina si punem pe foc mic , amestecand pana se ingroasa crema.

Crema obtinuta o lasam sa se raceasca putin si punem in ea gelatina hidratata si topita. Intre timp, batem albusurile de ou cu cele 250 g zahar ramas si le incorporam in crema de oua. In cazul in care doreste cineva sa iasa tortul in 2 culori (cazul meu :P), atunci mixam galbenusurile cu tot zaharul.

In tava rotunda de tort (d=26 cm) punem folie alimentara pe care o stropim cu apa rece (procedam astfel pentru ca sa nu se lipeasca crema de folie) si turnam un strat de crema, apoi banane (taiate pe lungime in 3 parti) pe care le asezam concentric, crema din nou, banane, iar la final acoperim cu crema (bananele se oxideaza foarte repede si din aceasta cauza e necesar ca ultimul strat sa fie de crema).

 Punem tortul in frigider pentru cca 12 ore (de seara pana dimineata). A 2-a zi asezam un platou peste tort si il rasturnam invers cu o miscare ferma. Dam folia alimentara jos. Decoram dupa plac sau nu ;) eu am ales sa il decorez cu bobite si fulgi de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort polar cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

feliciatimisoara 1

13.06.2014, 09:23

nu-i cam mult zahar? eu pun la fiecare ou ,o lingura de zahar,o lingura de faina,etc in rest e bine!!!!!!!!merge cu orice fruct!!!!

OanaAntonia 1

25.07.2017, 15:47

Buna, cat lichid trebuie sa folosesc pt cele 6 plicuri de gelatina?am tort gelee de 8 gr fiecare plic. multumesc

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 23:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata