Tort Giulia

de Zambareata in Torturi, 3 Ian 2012 | 5608 vizualizari

 

Am denumit tortul asa pt ca l-am facut pentru fetita mea cea mica!!!reteta de blat am luat-o de la madi_marin,a iesit o minunatie de pufosenie!!!Crema de ciocolata alba am luat-o de la Miha si a iesit alta minunatie,a avut drepatate cand a zis sa nu o gustam:))Va multumesc fetelor de idei!!!
P:S: Ziua ingerasei a fost pe anul trecut pe 29 decembrie,dar abia azi am prins curaj sa pun reteta:))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Crema de ciocolata alba:
  •  200 gciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • Decor:
  • frisca
  • eu am ales  din comert printesele,fiecare il va decora cum doreste 
 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Giulia:

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei, amestecam cele doua compozitii, adaugam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa.Turnam compozitia in forma de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 25-30 de minute la foc potrivit, se face proba cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema de ciocolata alba: Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu frisca lichida la foc mic. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se omogenizeaza, se da la rece (de preferat ar fi sa stea o noapte la frigider).

Crema de ciocolata cu lapte:se procedeazala fel ca si la crema de ciocolata alba.

Cand s-au racit cremele se mixeaza pana devin pufoase si se intaresc.

Siropul:se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se topeste de tot zaharul.

Asamblarea: blatul racit se taie in 3 parti, se ia prima parte se insiropeaza, se adauga crema de ciocolata alba, se ia a 2-a parte se insiropeaza, se adauga crema de ciocolata cu lapte, se insiropeaza si ultima parte, se orneaza cu frisca si apoi fiecare cu ce mai doreste!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Giulia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (47)

mihaelar63 1

13.01.2012, 15:30

Sa-ti traiasca printesa !!! Cred ca a fost foarte incantata de frumusetea de tort !!!

Zambareata 1

13.01.2012, 15:46

multumesc mihaelaa fost incantata de printese mai ales,le-a mancat impreuna cu sora ei

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 18:06

ce super este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă Nutella