Tort gen Kinder Pingui

de nilgun in Torturi, 18 Apr 2013 | 4541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • jumatate de cana de zahar
  • 100 ml ulei
  • 3-4 linguri miere
  • 50 ml lapte si 50 gr gris si 50 gr faina
  • cacao, aproximativ 40 de grame
  • praf de copt cam un sfert de pachetel
  • zahar vanilinat
  • - frisca lichida , eu am folosit 440 de gr, dar recomand mai multa
  • - 3 linguri lapte condensat
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingurita miere
  • un plic gelatina alimantara
  • -200 gr ciocolata de menaj
  • - 40 ml frisca lichida
  • Pentru glazura mai avem nevoie si de inca
  • 150 gr ciocolata
  • si alte 40 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gen Kinder Pingui:

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un prafulet de sare, se adauga pe rand cate o lingura de zahar, zahar vanilinat, galbenusurile, uleiul, mierea, laptele si cacaoa. Faina se amesteca cu grisul si praful de copt. Se amesteca aceasta compozitie. Se imparte compozitia in 2 si se coc 2 blaturi, aproximativ 15 minute fiecare blat (depinde de cuptor).

Pentru crema se bate frisca cu zaharul, eu pun si un pic de intaritor de frisca. Apoi adaugam mierea si laptele condensat. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe pachetel, apoi se adauga la crema. 

Jumatate din crema se pune peste primul blat, eu ii pun si inelul de la tava de tort, si se da la frigider pentru o ora - doua. Se scoate apoi de la frigider, se adauga ciocolata pe care in prealabil am topit-o in frisca lichida. Se pune a doua jumatate de crema, se pune urmatorul blat. Se imbraca in ciocolata topita si se lasa la frigider cat mai mult, chiar toata noaptea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gen Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

nilgun 1

18.04.2013, 09:49

multumesc dragi bucatarasi, eu doar incerc...

Alina26 1

18.04.2013, 17:36

ce bun trebuie sa fie....!!!!

Rocsi 1

18.04.2013, 22:24

Mmm ce bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui