Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

de Constelatialeu in Torturi, 1 Mar 2021 | 3053 vizualizari

 

Nu este un tort foarte greu de facut,  trebuie multa rabdare si o forma Silikomart Magia del Tempo , o forma de tort cu inel detasabil din silikon, o forma din silikon inimioare.

 

INGREDIENTE

  • Blat :160 g albus de ou
  • 160 g zahar
  • 250 g nuci taiate grosier
  • 20 g amidon
  • Mouse de piersici
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 60 g ciocolata alba Callebaut
  • 4 foi de gelatina
  • 350 g piersici din compot
  • 150 ml frisca
  • felii de piersici
  • zeama din compot cca 250 ml
  • 1 plic top gel incolor
  • Mouse banane
  • 450 g banane coapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 6 foi gelatina
  • 180 g frisca batuta
  • colorant verde
  • Frisca:
  • Smantana dulce cu 32% grasime + zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins compozitia in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si am copt blatul pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am scos blatul, am turnat apa rece pe blatul de lucru, am asezat hartia de copt cu blatul copt si cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins blatul de nuca. Apoi am decupat un rotund cu diametrul de 28 cm, cat forma de tort cu pereti detasabili.Am lasat sa se raceasca

Frisca : Smantana dulce impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma. N-am cantarit ingredientele, mereu fac mai multa.

Mouse de piersici : Mai intai am taiat 10 feliute de piersica, le-am asezat in forma silikomart, in canturile formei, apoi am pus la fiert zeama de compot amestecata cu top gel incolor, cand a inceput sa se ingroase am turnat in forma peste piersici, am dat la conglator sa se intareasca. M-am apucat sa fac mouse-ul de piersici. Am pus foile de gelatina in apa rece sa se hidrateze. Intr-un castron de inox am pus piersicile blendate, zaharul ciocolata alba si galbenusurile. Am asezat castronul pe baie de abur si am inceput sa amestec continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baia de abur, am pus foile de gelatina stoarse bine si am amestecat bine . Am lasat 5-6 min sa se tempereze crema si apoi am incorporat frisca batuta. Am scos forma din congelator si am turnat mouse-ul in forma, am dat forma din nou la congelator pentru cca 6-7 ore, trebuie sa inghete bine ca sa se poata scoate usor din forma. Am umplut cu mouse si o forma de silicon cu 10 inimioare, pe care le-am bagat tot la congelator, sa le am pentru decorat.

Mouse de banane :  Am pus foile de gelatina in apa rece la hidratat.Am pus bananele intr-un castron de inox, le-am pasat bine pana am obtinut un piure, am adaugat ciocolata si galbenusurile. Am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata sa topit bine. Am tras castronul de pe baia de abur, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema. Am lasat sa se tempereze cca 5-6 min, apoi am incorporat frisca. Am adaugat un pic de gel colorat-verde si am omogenizat.

Am luat forma de tort cu diametru de 28 cm si perete detasabil de silicon, am asezat blatul, apoi am scos forma silikomart din congelator si am scos tortul din mouse de piersici, l-am asezat in mijloc peste blat, apoi am turnat mouse-ul de banane. Am bagat forma la frigider pana dimineata. Am scos tortul din forma si am decorat cu inimioase de mouse de piersici si drajeuri colorate. La multi ani, Minodora ! ( ''sorora mea  cea mica'' )

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu caise, pere si ananas