Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras

de Catalina L in Dulciuri, 11 Feb 2016 | 4642 vizualizari

 

Astazi 11 februarie sarbatoresc 1 Anisor de Bucataras- multumesc la toti si viata lunga acestui site.
Profit de acest Tort, pe care  de fapt l-am facut  pentru aniversarea varstei de 12 ani a fiului meu ....

 

INGREDIENTE

Blat de tort:

  • 250 gr ciocolata neagra desert
  • 6 oua
  • 100 gr de unt
  • 150 gr de zahăr
  • 40 gr amidon de porumb
  • 40 gr făină
  • 1 pachetel praf de copt

Crema de mascarpone cu vanilie:

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr de smântână
  • 80 gr de zahăr pudră
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 albușuri de ou

Glazura "ganache": va va ramane, puteti face 2/3 cantitati

  • 200 gr ciocolata neagra desert
  • 25 ml smantana lichida
  • 50 gr de miere (am pus 30 gr)

Decor: bombonele, Kit Kat etc.

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras:

Topiti ciocolata la "bain-marie" cu două linguri de apă.

Adaugam untul taiat cubulete si se amesteca bine.

Adaugăm treptat gălbenușurile de ouă și zahărul. Se amestecă bine.

Se toarna treptat apoi făina amestecată cu amidonul si praful de copt.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.

Se incorporeaza delicat albusul batut cu amestecul de ciocolată.

Ungem  cu unt formele de silicon și se toarnă compozitia in fiecare forma.

Coaceți 30-35 minute la 180 ° C (verificați cu o scobitoare).

Crema de mascarpone cu vanilie:

Bateti bine smântâna cu zahărul, extractul de vanilie si crema de mascarpone. 

Bateti albusurile spuma, apoi le amestecati ușor cu crema. Dati la frigider. 

Glazura " Ganache " :

Topiti ciocolata rupta bucățele la "bain -marie. 

Se pune la fiert crema și mierea într-o cratiță mică și se da un cloclot.

Se toarna crema peste ciocolata treptat amestecand in continuu.

Se lasa un pic sa se raceasca.

Montare:

Taiem fiecare blat în 2 discuri.

Distribuiți crema de vanilie pe cel mai mare disc. Așezați al doilea disc, apoi acoperiti cu crema.

Repetați cu celelalte 2 blaturi si puneti-le unul peste altul.

Eu m-am "amuzat" si am introdus inauntru bomboane mici Smarties (nu copiati :)) - cand am taiat nu se vedeau erau acoperite de crema). Ornati cu crema peste tot si puneti tortul la frigider.

Am pregătit tortul seara și am făcut glazura dimineața (cel putin 4-5 ore inainte de servire).

Așezați tortul pe un gril (puneti o tava dedesupt pentru  a recupera excesul de  glazura).

Se toarnă glazura peste tort pentru a-l acoperi complet. 

Puteți să-l puneti în frigider și decora când glazura începe să cristalizeze.

Eu l-am decorat imediat și apoi l-am pus pe platoul de servire.

Puneți tortul la rece în frigider- a taia si a consuma după 4-5 ore. 

Cu restul de glazura am facut Ciocolatele cu chips de banana

Poftă bună !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort etajat cu ciocolata - 1 Anisor de Bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Catalina L 1

11.02.2016, 14:37

multumesc din suflet, va pup pe toti

Constelatialeu 1

11.02.2016, 17:54

La multi ani !

Rocsi 1

11.02.2016, 20:01

Felicitari Catalina si sa ne incanti mereu cu retete delicioase, asa cum o faci doar tu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)