Tort cu capsuni si ciocolata

de getix in Torturi, 30 Mai 2013 | 8030 vizualizari

 

de cand l-am vazut la vio_dreams, mi-a ramas gandul la el, asa ca m-am pus pe treaba !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • Crema :
  • 500 ml frisca Hulala
  • 250 g mascarpone
  • 250 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 30 g gelatina
  • capsuni
  • Sirop :
  • 1 /2 cana apa
  • 1 lingura miere
  • esenta vanilie
  • 1/2 cana sirop de la capsuni
  • Glazura :
  • 1 tableta ciocolata neagra
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
  • capsuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si ciocolata:

Pentru blat, separam albusurile de galbenus. Le mixam spuma apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana arata ca o bezea. Galbenusurile le mixam cu uleiul ca la maioneza. Amestecam cele doua compozitii usor, apoi adaugam faina cernuta impreuna ca cacao. Tapetam forma cu hartie de copt, turnam compozitia si introducem la cuptor pentru 20 min. Cand este gata scoatem si lasam blatul la racit.

Crema: Capsunile le taiam in jumatate si le amestecam cu 5-6 linguri zahar.  Mixam iaurtul cu mascarpone si zahar pana ce acesta se topeste. Pregatim frisca apoi amestecam cu crema de mascarpone. Gelatina se hidrateaza in putina apa rece, apoi o dizolvam pt 20 sec. in cuptorul cu microunde si o adaugam in crema de mai sus, amestecand bine. Capsunile se scurg de sirop si se pun in crema .

Pentru sirop se pun pe foc apa cu mierea pana se topeste, adaugam esenta si eu am mai pus si sirop de la capsuni. 

Blatul racit se taie in doua parti egale. In forma in care am copt blatul punem primul blat insiropat, crema cu capsuni si deasupra iar blat insiropat. Se pune la frigider, bine ar fi sa stea peste noapte, dar daca nu reusiti macar 4-5 ore .

Glazura se pregateste astfel: rupem ciocolata bucati, punem laptele, zaharul, uleiul la foc mic si amestecam incontinuu. Glazuram tortul si ornam cu capsuni trase in ciocolata. Eu am pasat o cana de capsuni, iar pasta rezultata am pus-o pe marginea tortului.

Garantat, e bun  !

TIPS-URI

1

eu am amestecat gelatina topita cu putin sirop de capsuni , apoi am luat cateva linguri din crema , am amestecat cu gelatina si abia apoi am pus in toata crema gelatina . Imi era teama sa nu se formeze cocoloase de gelatina

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alemaria 1

20.06.2013, 17:11

nu ma ajutati va rog?praf de copt nu se pune in blat?

diaconta 1

20.06.2013, 17:15

Alemaria,se pare ca Georgeta nu a pus,dar eu zic ca poti sa pui putin daca vrei blatul mai crescut.

getix 1

20.06.2013, 18:35

Merci Dia, pt ajutor!
Ale, eu nu am pus la acest blat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone