Tort Ecler

de mimmi in Torturi, 30 Oct 2011 | 10153 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru coji:

  • 250 g faina
  • 500 ml apa
  • 200 g unt
  • putina sare
  • 4 oua

Pentru crema ganache

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata amaruie

Pentru crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 pastaie vanilie
  • 3 linguri amidon
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 170 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ecler:

Pentru foi si choux-uri :

Se pune apa la fiert cu putina sare si untul taiat bucatele. Dupa ce s-a topit untul,se i-a cratita de pe foc se adauga toata faina si se amesteca. Se mai pune cratita pe foc pentru 2 minute timp in care se amesteca incontinuu. Se lasa aluatul la racit,dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul pana se inglobeaza fiecare. Pe o foaie de copt se deseneaza doua cercuri,peste care se intinde din aluat un strat uniform. Cu restul de aluat,tot pe hartie de copt formam choux-uri pe care le dam la cuptor cca 30 de minute. Pont !  Puneti in cuptor sub tava in care sunt foile si choux-urile un recipient cu apa,aceasta ajuta la coacerea choux-urilor si foilor. Dupa ce sunt coapte se lasa la racit.

Pentru crema ganache: Punem 100 ml frisca lichida intr-o craticioara,adaugam ciocolata rupta bucatele si o lasam sa se topeasca(sa nu fiarba). Lasam crema la racit dupa care o amestecam cu 50 ml frisca lichida batuta.

Pentru crema de vanilie: Punem laptele la incalzit intr-o craticioara. Despicam pastaia si adaugam continutul in lapte,lasam pana laptele ajunge la puntul de fierbere. Mixam ouale cu zaharul pana devine spuma,adaugam amidonul si amestecam. Adagam spuma de oua in lapte si amestecam pana se ingroasa. O lasam la racit.

Asamblare: Umplem coux-urile cu crema ganache. Lasam o lingura din crema de vanilie deoparte,restul o impartim in doua. O parte din crema o intindem peste una din foi,peste ea asezam choux-uri pe toata suprafata. Turnam restul de crema peste choux-uri si adaugam a doua foaie de ecler. Intindem un strat subtire cu crema ce am pus-o deoparte si decoram cu restul de choux-uri.

Merita facut asa ca va urez pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ecler" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema "nocciola" si crema ganache