♥ ♥ azi este ziua de nastere a nepoatei mele si i-am facut acest tort sa-l duca la scoala ♥♥♥ La multi ani iubita mea!!!!♥♥♥
Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.
Pentru a face acest tort avem nevoie de 2 tavi, una dreptunghiulara si una rotunda mica, eu am folosit un vas mic de yena pentru a face stanca.
Punem prima oara din compozitie in vasul mic, dupa care punem restul compozitie in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pe rand sau daca au loc le putem baga pe amandoua in cuptor, coacem pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-au copt blaturile le lasam la racorit
Intre timp pregatim mousse-ul de capsuni pentru ca se incheaga mai greu.
Pasam capsunile, spalate si curatate, dupa care punem zaharul pudra si lasam cateva minute asa.
Mixam separat frisca, dupa care o punem peste capsunile pasate si omogenizam compozitia.
Peste aceasta compozitie punem gelatina pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj si dam la rece pentru 20 de minute.
Pregatim si mousse-ul de ciocolata:
Topim ciocolata la microunde dupa care o amestecam cu frisca batuta si adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe ambalaj, dam la rece.
Eu am pregatit toata gelatina odata si am lasat-o deasupra cratitei la baine marine pentru a nu se intarii.
Taiem blatul mare in 2, iar blatul mic in 3.
Pregatim un sirop din caspuni pasate cu apap si zahar, dupa gust si insiropam blaturile cu acest sirop.
Dupa ce s-a intarit crema de caspuni si cea de ciocolata, incepem asamblarea, punem pe primul blat maousse de capsuni, iar peste celalalt de ciocolata, oprim din fiecare si pentru blatulmic.
Blatul mic il decupam, pentru a putea sta papusa, apoi il umplem.
Am ornat cu frisca alba, iar pemargini am ornat cu frusca albastra in care am bagat colorant alimentar albastru, iar cu o spatula ornam in forma de valuri, adica ne jucam cu frisca.
Punem intr-un castronel putin colorant albastru, iar cu o furculita, facem raulete de jos in sus pe laterale, la fel procedam si deasupra tortului, apoi ornam cu pestirsori din jeleuri.
Zaharul albastru l-am facut dupa reteta lirei si l-am presarat pe stanca.
Pestisorii din ciocolata i-am facut din ciocolata topita.
La sfarsit asezam papusa.