Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!

de epurasha2bb in Torturi, 6 Aug 2010 | 7348 vizualizari

 

fiindca micuta Deea implineste pe 8 august 3 anisori si mi-a dat comanada ''mami sa-mi faci tort cu delfinasi'' m-am executat si am realizat un tortulet inedit fata de ce am facut pana acum.Sper sa-i placa si ei si voua.

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • o tava dreptunghiulara mare cu margini inalte
  • 10 oua de gaina,
  • 350 g faina ,
  • 200  zahar,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 1 praf de copt,
  • 10 linguri de apa,
  • 1 praf de sare pt.albusuri.
  • crema 1:
  • un plic crema de vanilie ,
  • 1 sticla lapte cu cocos si fistic Muller,
  • 1 fruct Mango,
  • 2 iaurturi Yoplait cu pepene galben
  • 1 plic gelatina trasparenat de la Dr Otker (e nebunie crema asta!!!)
  • crema 2 :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker
  • 1 sticla lapte cu ciocolata Muller;
  • la sfarsit fulgi de ciocolata alba cam 2  linguri pline;
  • pt.insiropat am folosit
  • apa cu putina esenta de rom si o lingurita zahar pudra;
  • pt.decor:
  • 1 cutie mare frisca Hulala,
  • 1 punguta jeleuri Jellymania paianjeni,
  • cioolata alba de menaj Codruta
  • 1 strop de colorant albastru.

 

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!:

Se face blatul ca la pandispan obisnuit, seprama galbenusurile de albusuri si el batem sperat, galbenusurile cu zaharul , albusurile cu un praf de sare .Apoi se impreuna si se adauga si faina cu praful de copt.Apoi se toarna in atva unsa cu outin unt si tapetata cu faina si se lasa la cuptorul preincins sa creasca.Se scoate , se lasa la racit si apoi cu grija se taie blatul in 3 .

Se pregateste crema  1: se curata mangoul de coaja exterioara si de partea verde si apoi se taie cubulete mici de tot miezul.Se topeste gelatina in putina apa.Intre timp bateam rapid plicul de crema de vanilie cu laptele cu cocos si fistic.Apoi in aceasta crema adaugam cele 2 iaurturi cu pepene galben.Acum trecem la gelatina si o punem la bain marie , apoi cand s-a lichefiat se ia de pe foc si se amesteca cu o lingura de crema noastra cu iaurt.Apoi mai aduagam putin si tot asa pana ametsecam totul.La sfarsit adugam si mangoul bucatele mici.Dam la rece.

Crema 2 o realizam batand cu mixerul praful de crema de ciocolata cu rom si trufe cu laptele cu ciocolata Muller.Dam la rece.

Trecem la blaturi , le insiropam si apoi incepem sa le umplem cu crema.Apoi mai lasam la rece.

A doua zi sau peste cateva ore treceti la ornat.atem frisca Hulala cu mixerul si apoi o parte o dam separat in alt castron si picuram un strop mic de colorant alimnetar albastru.E suficient ca sa obtinem un bleo frumos.Incepem sa ornam cu punga de ornare pe margine si pe suprafata pastram jumatate alb si jumatate ornam cu frisca bleo.Apoi scriem dedicatie tot cu bleo si imprastiem niste paianjeni de jeleu colorat ca sa sugeram viata submarina.Tot cu frisca bleo si cu punga de ornare facem 2 delfinasi.Dam la rece iar.

Apoi am topit ciocolata alba cateva patratele si am picurat si in ele albastru.am pus in punga d eornare si am pritat mici cochilii pe hartie d ecopt, ma dat la congelator o ora s apoi le-am atasat pe tort din loc in loc si pe ele. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

lorycarp 1

09.08.2010, 15:02

La multi ani Deei!! multa sanatate si fericire!!
Tortuletul cred ca i-a placut.. la ce frumos e

ela 1

09.08.2010, 15:11

la multi ani,sa creasca mare si sanatoasa....

epurasha2bb 1

09.08.2010, 17:12

multumesc lory si ela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca