Tort Diplomat cu zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 12 Apr 2014 | 8536 vizualizari

 

Ultima zmeurica din congelator ,deci un tortulet mic,diplomat si cu blat de rulada ''imbibat'' cu dulceata de zmeura......ce sa mai lungesc pelteaua,e un tort plin de aroma si pomisori infloriti..
La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 linguri de faina
  • dulceata de zmeura
  • Diplomat
  • 3 oua
  • 300 ml frisca hulala
  • 100 ml smantana 40 %grasime
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g zmeura congelata
  • 20 g gelatina
  • Glazura
  • frisca si ornamente din ciocolata si pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu zmeura:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava,se dezlipeste blatul de hartia de copt apoi se imparte in 3 parti egale.cat este blatul caldut se intinde dulceata de zmeura.

Diplomat:

Galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele se pun pe foc pana se ingroasa.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece.Dupa ce crema de galbenusuri s-a ingrosat se trage de pe foc ,se lasa cca 10 min pana albusurile spuma si frisca hulala amestecata cu smantana.Se adauga peste galbenusuri gelatina hidratata si apoi se amestema cu frisca si albusurile batute spuma.

Asamblare:

Luam un castron sau o cratita si o imbracam cu folie alimentara,asezam zmeura,apoi fasiile de blat,in forma de spirala si apoi turnam diplomatul pana se umple castronul,se adauga  si restul de zmeura si se lasa la frigider cca 4 ore.Apoi se rastoarna pe o farfurie se imbraca cu frisca si se orneaza cu inspiratie sau fara.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat