Este un tort usor de facut care l-am pregatit pentru majoratul meu. mi-a luat ceva timp sa il fac dar rezultatele au fost pe masura.
Pentru charlota:
Pentru prima parte se amesteca 6 galbenusuri de ou + o cana de zahar + 200 ml lapte si varful de sare, la foc mic pana se incheaga si se da dupa aceea la racit.
Pentru Gelatina
Plicurile de gelatina se golesc intr-un castronas si se adauga o cana de zeama sau compot de la fructe. Dupa ce s-a inchegat se pune la topit gelatina intr-un vas cu apa oparita sau se poate pune foarte bine intr-o craticioara micuta pe foc . Dupa ce se topeste amestecul si gelatina devine lichida se pune si ea putin la racit, altfel riscam sa se topeasca prima crema.
Cand ambele s-au racit putin, intr-atat sa nu mai friga, ci sa fie caldute se amesteca.
Intre timp:
Cele doua creme se amesteca treptat intr-un castron mai mare cu tot cu fructe si compozitia se toarna in forma.
Se baga la frigider trei ore , timp in care se incheaga si ia forma dorita.
Dupa ce l-am scos din frigider se rastoarna pe un platou si se scoate punga de pe el ( punga are rolul sa nu se lipeasca de tava compozitia).
Pentru ornare:
Plicurile de frisca se amesteca cu lapte 3 plicuri + 300 ml lapte + 3 plicuri intaritor de frisca. Se bate cu mixerul si se orneaza tortul cu ea pe margini si deasupra
Pentru trandafiri :
Se amesteca o lingurita sau 2 de miere la 3-4 de lapte praf, se pun cantitati in functie de cati trandafiri vreti sa faceti.
Ca totul sa arate si mai delicios se pune topingul de ciocolata.