Tort diplomat cu iaurt

de georgiaskitchen in Torturi, 30 Ian 2014 | 10940 vizualizari

 

Pentru că astăzi este sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, am pregătit un tort pentru toți sărbătoriții zilei de azi și nu numai.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină

Pentru cremă:

  • 200 ml frișcă Hulala
  • 300 g iaurt
  • 4 linguri zahăr pudră
  • un plic gelatină granule
  • o fiolă esență de rom
  • um compot de ananas tăiat bucăți
  • 2 portocale
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu iaurt:

Mai întâi de toate pregătiți blatul. Separați albușurile de gălbenușuri, albușurile le mixați cu un praf de sare, apoi continuați adăugând treptat zahărul până ce acesta se topește complet și albușurile se întăresc și devin lucioase.

Peste albușuri adăugați gălbenușurile și mixați până ce se omogenizează . Lăsați mixerul deoparte și cu o lingură adăugați făina amestecând de jos în sus.

Dați drumul la cuptor la foc moderat, pregătiți o formă de tort cu diametrul de 24 cm sau o oală ca în cazul meu (nu am reușit sa-mi cumpăr o formă de tort încă), o ungeți cu margarină și o tapetați cu făină sau puneți foaie de copt

Puneți blatul la copt pentru  25-30 minute, primele 15 minute nedeschizând ușa cuptorului, pentru a evita ca blatul să vi se lase.

Când e gata îl scoateți din cuptor și îl lăsați să se răcească.

Acum e timpul să pregătiți crema. Mai întâi mixați iaurtul cu zahărul pudră și jumătate de fiolă cu rom și îl dați deoparte. Mixați și frișca.

Desfaceți compotul de ananas, scurgeți zeama, puneți-o într-o crăticioară, mai adăugați 100 ml de apă, puțin zahăr și cealaltă jumătate de fiolă cu rom și lăsați pe foc până ce zahărul s-a topit. Lăsați să se răcească. 

Tăiați blatul în două și însiropați-l.

Pregătiți gelatina după instrucțiunile de pe plic, adăugați-o în iaurt, puneți peste frișcă împreună cu ananasul și portocalele tăiate bucăți mici.

Forma în care ați copt blatul, o tapetați cu folie alimentară sau folie de aluminiu. Puneți partea de deasupra blatului cu fața în jos, puneți crema, apoi partea de jos a blatului, apăsați ușor pe acesta, îl acoperiți și îl lăsați la frigider cel puțin 4 ore sau și mai bine o noapte întreagă.

După ce îl scoateți de la frigider, îl rasturnați pe un platou, scoateți folia și îl ornați după plac.

E delicios și răcoritor!!!

TIPS-URI

1

înainte de a amesteca frișca cu iaurtul păsttați câteva linguri din aceasra pentru ornat

2

mai puteți adăuga în cremă și alte fructe, cum ar fi: kiwi, boabe de struguri, mandarine etc.

3

ca să fiți siguri că blatul s-a copt, faceți testul cu scobitoarea. Luați o scobitoare, o înfigeți în blat și dacă iese curată atunci înseamnă că e copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu portocale si ananas