Initial tortul trebuia sa aiba o sigura crema, cea din unt, cafea si nuca, dar blat a crescut si-a tot crescut si am fost nevoita sa fac o "crema "rapida, am ales budinca de caramel. A iesit foarte bun. Mai am o bucata, cine vrea?
pt blat:
pt crema:
pt sirop:
pt glazura:
Se separa ouale, batem albusurile cu un pic de sare, adaugam zaharul si mixam albusurile pana cand devin o spuma tare. Separat adaugam uleiul, treptat, peste galbenusuri. Incorporam galbenusurile cu albusurile si adaugam in ploaie faina, amestecam usor de jos in sus pana cand se omogenizeaza. Se pune intr.o tava tapetata, pentru tort, si se da la cuptorul incalzit circa 40-45 de minute, facem testul cu scobitoarea.
Budinca o facem dupa instructiunile de pe ambalaj si o lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand in ea.
Untul(la temp camerei) il frecam cu zaharul pana cand devine spumos, adaugam nuca, cafea si la urma galbenusurile.
Taiem tortul, mi-e mi-au iesit 4 blaturi. Insiropam bine fiecare blat in parte.
Pe primul blat punem jumatate din crema de unt, pe al doilea budinca, pe al 3-lea crema de unt.
Ciocolata o taiem in bucatele mici si o bunem la bain-marie, cand incepe sa se topeasca adaugam smantana(am folosit smantana de casa), amestecam pana cand se omogenizeaza.
Il glazuram cu ciocolata si presaram nuca macinata.
La multi ani bunicului meu!!!