Blat - Intr-un bol adaugam galbenusurile si apa, mixam timp de 2 minute, dupa care adaugam zaharul si mai mixam 5 minute. Vom obtine un amestec de consistenta unei spume aerate si pufoase. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, sare si cacao, esenta si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.
Crema - Galbenusurile le mixam cu zaharul si amidonul. Punem laptele la fiert si cand s-a incalzit adaugam treptat peste galbenusuri, punem din nou pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa. La finam adaugam zeama de lamaie, amestecam si lasam sa se raceasca.
Gelatina o punem la hidratat cu apa rece cat sa acopere, lasam cca 10 minute, dupa care o punem pe baie de aburi, apoi o adaugam in crema.
Mixam frisca si adaugam peste crema, adaugam si fructe, amestecam pana ce se omogenizeaza.
O tava cu pereti detasabili o invelim cu folie alimentara si adaugam felii de portocala, mandarina, zmeura si afine
Adaugam crema si dam la rece 10 minute dupa care adaugam blatul si dam la frigider cca 2-3 ore (eu am lasat peste noapte)
A 2 zi rasturnam pe un platou si decoram dupa plac (sau lasam asa)
1
Pentru blat m-am inspirat de la Gaby