Tort cu alune de padure si ciocolata...

de lilik in Torturi, 18 Aug 2012 | 6314 vizualizari

 

Ei bine acest tort este fenomenal...mersic Miha pt reteta blatului de la "tort cu nuca si ciocolata" .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 200gr zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr alune de padure prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 400 ml smantana pt frisca
  • 1 lingura rom(sau brandy)
  • Pentru insiropat:
  • 1 plic ciocolata calda
  • lapte(cat este recomandat pe plic)
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu alune de padure si ciocolata...:

Prepararea blatului:

se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea.Galbenusurile seamesteca cu uleiul si esenta de rom.Se toarna peste albusul batut,apoi se pune faina amestecata cu praful de copt,cacao si alunele prajite macinate.

Se pune compozitia intr-o tava(eu am folosit de 26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180° timp de 25-30 de minute(se face testul cu scobitoarea).Cand este gata se lasa la racit,apoi se taie in 3.

Prepararea cremei:

se pun la foc mic smantana pt frisca si untul,iar cand dau in fiert se da deoparte si se adauga ciocolata maruntita.Se amesteca cu un tel pana ciocolata este topita,apoi se adauga lingura de rom.

Se lasa sa se racoreasca bine(sa fie aproape rece) apoi se mixeaza pana se va obtine o compozitie cremoasa si densa.

Prepararea siropului:

se prepara cioolata calda conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.

Prepararea glazurii:

glazura o pregatim doar atunci cand tortul este montat.Topim ciocolata cu laptele la baine-marie si amestecam usor,apoi o lasam putin sa se racoreasca.

Asamblarea tortului:

Punem pe un platou un strat de blat,insiropam,punem jumatate din crema,acoperim cu alt blat,insiropam,punem restul de crema si acoperim cu ultimul blat pe care il insiropam.

Cand este asamblat preparam glazura,iar dupa ce s-a racorit putin o turnam peste tort.

Decoram dupa plac,apoi dam la rece cateva ore(o noapte chiar).

Servim cu pofta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu alune de padure si ciocolata..." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

gaby_duceag 1

20.08.2012, 22:41

foarte fain

lilik 1

20.08.2012, 22:45

Gaby un deliciu sigur ,dar fain nu chiar

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:09

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata