Acum sper sa ajunga la toata lumea :x
Intai am preparat sosul caramel :
Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul ,inchidem flacara.
Intr-o tava mai lata asezam cate o foaie de napolitana , intindem uniform deasupra crema de zahar ars ,apoi asezam alta foaie de napolitana si tot asa pana ajungem la ultima foaie de napolitana .
Glazura de ciocolata o preparam astfel :
Intr-o cratita punem ciocolata sa se topesca .
Cand da primul clocot, adaugam untul,apoi laptele si cu ajutorul unui tel ,amestecam continuu pana cand se omogenizeaza glazura .
Lasam sa se racoreasca putin si glazuram tortul .
Ornam cu bomboane deasupra, apoi lasam tortul la frigider 3-4 ore .
1
imi nespus de rau ca nu am avut si miez de nuca ,dar voi ...daca aveti prin casa,nu ezitati sa puneti si miez de nuca in sosul caramel.