Se apropie cu pasi repezi sarbatorile de iarna si bineinteles ca indraznim sa ne rasfatam in tot felul de delicii pline de savoare.
Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase,ciocolata pe care intre timp am topit-o in bain-marie intr-un castron de metal. Separat mixam albusurile cu 3-4 linguri de zahar.Cand este gata se toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.
Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua.Blatul inferior se insiropeaza cu zeama de compot.Visinele se scurg din compot.Pregatim frisca: se bat 500 g frisca cu 3 linguri zahar si 2 plicuri intaritor de frisca.
Se aseaza pe blat un strat de frisca,mai putin de 1/2 din cantitate,asezam visinele in stratul de frisca,,iar peste ele asezam cel de al doilea blat.Se acopera tortul cu cealata cantitate de frisca,din care oprim un pic pantru a realiza rozete de frisca,sau daca dorim o cantitate mai multa de frisca, mai putem prepara pentru decor cam 200ml frisca cu un plic intaritor si 1 lingura de zahar
Topim ciocolata si turnam pe o placa de marmura, in strat subtire.Lasam sa se usuce si radem cu spatula. Dupa care decoram tortul cu fulgi de ciocolata si rozete de frisca si visine.