Tort de vara

de mena29 in Torturi, 18 Iul 2010 | 7529 vizualizari

 

Pentru ca e foarte cald afara cred ca nimeni nu vrea sa-si incalzeasca bucataria la maxim atata timp cat exista si variata de a prepara ceva dulce fara a incalzii cuptorul.Este un tort pe care eu l-am facut vara aceasta de vreo patru sau cinci ori.Va invit la o felie si va las pe voi sa decideti daca va place sau nu.Reteta o am de la o colega de servici.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca
  • 500 grame branza de vaci
  • 2 lamai
  • 1plic gelatina alimentara
  • 1 plic gelatina pentru tarta
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 250-300 grame piscoturi
  • 1 kg fructe(capsuni sau visine sau afine s.a.m.d.ce vreti voi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara:

Tortul se pregateste in forma cu inel detasabil.Pe fundul tavii eu pun hartie de copt cu toate ca nu-l dau la cuptor.Masuram inaltimea tavii cu un piscot si capatul ce trece peste il taiem,celelalte piscoturi le taiem dupa acesta.Zdrobim bine capetele mici rezultate si le amestecam cu untul topit. Acest amestec il intindem pe fundul tavii,asezam celelalte piscuturi in picioare pe marginea tavii roata si dam tava la rece pana pregatim umplutura.Punem gelatina la hidratat in 1/2 pahar cu apa.Branza o amestecam cu sucul de lamaie si cu zaharul.Separat mixam bine frisca.Adaugam gelatina peste branza iar apoi frisca.In aceasta compozitie adaugam jumatate din fructe dupa care punem compozitia in tava cu piscoturi.Deasupra punem fructele ramase peste care turnam gelatina pentru tarte pregatita dupa instructiunile de pe plic.Totul merge foarte usor si repede.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Bucataras