Tort de post - La multi ani, florilor!

de cccris in Torturi, 30 Mar 2010 | 10819 vizualizari

 

Am vrut sa fac un tort care sa poata fi mincat si de sarbatorit. Am gasit reteta de blat pe net, e o negresa de post, apoi am vazut pe un site ca pomenea cineva de lapte de soia asa ca am inventat repede o crema.
A fost foarte gustos.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 3 cup faina
  • 1 ½ cup zahar
  • 1 ½ cup apa
  • 3linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita rom
  • 1 praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 cana zahar
  • 2 linguri pline amidon de porumb
  • 500ml lapte de soia
  • 500ml frisca vegetala
  • 2 plicuri gelatina
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • 1 borcan compot de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post - La multi ani, florilor!:

Blat:

Se amesteca faina, zaharul, praful de copt, si cacao, apoi se pune esenta de rom. Se incorporeaza uleiul bine, apoi apa cite putin. Se pune in tava tapetata, in cuptorul incins la 180 grade si se tine 30 min sau pina trece testul scobitorii.

Crema:

Zaharul si amidonul se amesteca intr-un vas. Se adauga laptele cite putin, se amesteca cu telul pe foc mic pina devine ca o ciulama. Se ia de pe foc si se mai pun in crema esenta de vanilie si coaja de lamiie. Se lasa la racit amestecind din cind in cind.Gelatina se lasa la inmuiat in apa citeva minute. Se dizolva pe foc mic, si se adauga la crema de lapte putin calduta. Frisca se bate spuma si se adauga usor peste celalalte ingrediente.

Blatul se taie in 2 foi, se pune o foaie in tava in care s-a copt, se insiropeaza cu jumatate de compot, se adauga fructele, crema si cealalta foaie de blat insiropata cu restul de compot. Se tine la frigider citeva ore, se scoate din forma, apoi se orneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post - La multi ani, florilor!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca