Tort de piscoturi cu zmeura si visine

de T I M E A in Torturi, 1 Iul 2013 | 9223 vizualizari

 

Acu o saptamana a fost ziua mamei mele careia ii doresc multa, multa sanatate si o viata lunga si linistita cu putere de munca.
Pentru ca a fost foarte, foarte cald si nu m-am simtit in stare sa stau langa cuptor am ales sa ii fac un tort mai simplu cu piscoturi si fructe proaspete din gradina lor, cu promisiunea ca o sa ma revansez cu un tort bun cu crema asa cum ii place ei.

 

INGREDIENTE

  • aprox 30 buc. piscoturi (depinde de marimea tavii folosite)
  • Sirop:
  • 50 ml sirop de capsuni + 200 ml apa
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • un bol de visine
  • un bol de zmeura
  • 250-300 ml frisca lichida indulcita
  • zmeura pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu zmeura si visine:

Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa se raceasca usor.(nu trebuie sa fie complet rece ci doar sa nu fie fierbinte)

Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de capsuni, apoi trecem pe rand piscoturile prin sirop si asezam pe fundul tavii primul rand.

Peste primul strat de piscoturi punem 1/4 din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam visine fara samburi si zmeura (modul in care le asezati si cantitatea voi o hotarati).

Punem inca un strat de budinca apoi un strat de piscoturi.

Peste al doilea strat de piscoturi la fel punem budinca- fructe - budinca si deasupra din nou un strat de piscoturi.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider timp de 3 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara.

Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita. Imbracam tot tortul cu frisca iar deasupra ornam cu fructe.

Dam din nou la frigider minim o jumatate de ora inainte de a felia.

TIPS-URI

1

Piscoturile se pot insiropa si cu cafea

2

Puteti folosi si alte fructe de vara: cirese, capsuni, coacaze

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu zmeura si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

T I M E A 1

02.07.2013, 21:04

multumesc frumos pentru urari fetelor

T I M E A 1

02.07.2013, 21:04

si ma bucur ca va place tortul meu racoros

Carmen 1

20.12.2016, 10:25

cum arataaaaaaaa !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort nins, cu nuca de cocos si zmeura