Tort de mere

de anca_rm in Torturi, 15 Oct 2013 | 12633 vizualizari

 

Este un tortulet usor si racoritor . Arata tare bine , nu trebuie ornat intr-un mare fel .

 

INGREDIENTE

  • mere – cate intra intregi asezate in tava
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar pentru tapetat tava
  • gem, stafide, nuca la alegere pentru umplut merele
  • Pentru blat :
  • 8 oua
  • 8 inguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat 
  • o lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .

Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.

Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi ,

Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide  sau orice altceva  si dam la cuptor pentru 20-25 minute.

Intre timp pregatim aluatul (dupa aproximativ 15 minute de cand am pus merele in cuptor):

-separam albusurile de galbenus

-albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , adaugam zaharul si batem pana se intareste spuma din nou

-lasam deoparte mixerul si adaugam galbenusurile si zaharul vanilat , amestecam prin rasturnare ( sa nu se sparga bulele de aer din albusuri ) , adaugam  faina cernuta  si amestecata cu praful de copt . Amestecam  pana cand se incorporeaza bine faina.

Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam aluatul peste ele (merele trebuie sa fie moi ) si dam din nou la cuptor . Facem testul cu scobitoarea .

Scoatem din cuptor tava , o lasam sa se raceasca putin si rasturnam praiitura pe un platou.

Dam la frigider pentru 2 ore si servim cu frisca .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca