Buturuga

de cristeena20 in Torturi, 2 Ian 2013 | 3736 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foaie: 

  • 5 oua 
  • 150 gr zahar 
  • 150 gr faina

Crema:

  • 50 gr cacao
  • 500 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 5 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga:

Pregatim blatul pentru rulada:

Batem bine ouale cu zaharul pana devine crema alba si adaugam faina cu ferment pentru prajituri. Coacem pe foaie de copt in tava si apoi calda o rulam intr-un prosop.

Crema: Fierbem laptele;

Amestecam faina cu cacao si zaharul si adaugam galbenusurile. Turnam treptat laptele fierbinte. Se mai tine la foc putin pana se ingroasa. 

- Ungem rulada cu aceasta crema  si ornam in exterior, incercand sa imitam un trunchi de copac (vezi pozele)

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort buturuga