Tort cu mousse de ness

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 17 Apr 2010 | 13391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * Pentru blat:(blatul e al mihaelei)
  • * 6 oua
  • * 150 g zahar
  • * 3 linguri ulei
  • * 40 g amidon
  • * 20 g cacao
  • * 100 g faina
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 100 g nuca macinata
  • MOUSSE DE NESS:
  • -5 galbenusuri
  • -50 g amidon(5 lg)
  • -2 pliculete de ness(2x1.8 g)
  • -250 ml apa
  • -50-70 ml lapte
  • -400 ml frisca
  • -1 plic gelatina
  • SIROP:
  • 250 ml apa
  • 1 plic de ness
  • 120 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ness:

blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de copt,cacao si amidon.La sfarsit incorporam si nuca macinata, usor cu miscari de sus in jos.Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute (facem testul scobitorii)

crema:apa se pune pe foc,iar cand incepe sa fiarba se adauga nessul.Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul pana devin crema,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se amesteca cu cafeaua si se toarna in fir subtire peste crema de ou si se omogenizeaza.Se transfera totul  intr-o cratita si se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.Se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza in cateva lg de apa rece.Cand s-a umflat se pune pe baie de aburi pana se dizolva....ATENTIE!!!!NU O FIERBETI.Gelatina dizolvata se adauga cremei de ness si se omogenizeaza.Cand crema este in totalitate rece se amesteca cu frisca batuta.

SIROP:Nessul se dizolva in apa calda si indulcita.


ASAMBLARE:Blatul se taie in 3 foi,se pune prima foaie pe un platou,se insiropeaza,se pune in jurul ei inelul de la forma de tort,se pune 1/2 din crema,blat insiropat,restul de crema,blat insiropat.Se orneaza cu frisca,boabe de cafea si cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

Pasiune pentru bucatarie 1

28.04.2010, 18:16

lili imi pare rau am scris din graba si am uitat sa scriu cantitatea de zahar.in jur de 200 g,poti si mai mult

Miha_ella 1

28.12.2010, 18:25

Vreau sa fac tortuletul de revelion.La mousse am si eu o intrebare...albusurile de la cele 5 oua nu se folosesc? Nu a incercat nimeni cu capuccino in loc de ness? Multumesc

adry88 1

07.07.2011, 16:27

foarte bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si crema de trufe