Yamyyy!!! Cand spun tort de mere ma gandesc la un desert racoros, aromat si delicios! O combinatie de blat foarte insiropat cu o crema de zahar ars peste in care gasim merele aromate, moi, cu nuca si dulceata in el. Iar pe deasupra un strat de fisca minunat! Sunt sigura ca va deveni si reteta ta preferata!
Intr-o cratita se caramelizeaza 200 g zahar, se roteste cratita astfel incat sa acoperim si peretii vasului. Lasam sa se raceasca. Curatam merele, le scobim in mijloc. Asezam merele in vas si in fiecare punem un miez de nuca, peste dulceata si in final un cub de unt.
Dam la cuptor pana se inmoaie merele. Dupa adaugam crema de zahar ars ( batem 6 oua cu 4 linguri de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat, treptat adaugam 1 litru de lapte). Bagam vasul la cuptor pentru 35-40 minute la foc mediu.
Pregatim blatul: se separa albusul de galbenus, se bate albusul spuma cu 6 linguri de zahar, dupa adaugam galbenusurile, omogenizam si in final 6 linguri de faina. Dupa ce crema s-a copt adaugam compozitia de blat si mai lasam la cuptor pana trece testul scobitorii.
Lasam vasul la racit putin si dupa punem vasul cu gura in jos pe o farfurie. Dam la frigider pana a doua zi si dupa ornam dupa preferinta!