Tort de mere

de silvi0ara in Torturi, 23 Feb 2010 | 4871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere potrivite
  • 50 g unt
  • 7 lingurite dulceata de visine
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru blat:
  • zahar vanilat 1 plic
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Frisca pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt.

Se curata merele de coaja si se scoate cotorul,apoi se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.Se aseaza in forma si in fiecare gaura se pune putin zahar si cate o lingurita de dulceata.Se pune restul de unt peste mere si se da la cuptorul incins circa 30 de minute sa se inmoaie merele.Temperatura trebuie sa fie de 180 g.

Intre timp se face blatul:se freaca galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar plus zaharul vanilat si un praf de sare,cand si-a martit volumul de adauga faina,praful de copt si apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna peste mere si se coace timp de 30 de minute.

Cand s-a racit se imbraca cu frisca si se rade putina ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina