Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200

de -Licurici- in Torturi, 24 Ian 2017 | 4572 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Pozele sunt de la 2 toturi. Am folosit aceeasi reteta, doar la decor am mai schimbat.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 500 g crema mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri de zahar tos
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • cafea:
  • 350 ml apa
  • 8 lingurite de cafea
  • sirop de zahar ars:
  • o cana de zahar
  • cafea 
  • esenta de migdale
  • Pentru decor:
  • cacao si ciocolata.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200:

Tiramisu reţetă originală

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.

Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.

Crema se lasa la rece.

Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.

Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.

Piscoturile se trec prin sirop si se asaza intr-o tava de tort, cu peretii detasabili, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru deasupra).

La final, sunt 3 straturi de piscoturi si 3 de crema.

Pe deasupra, se presara cacao si se orneaza cu diferite feluri de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reţetă originală- Reteta 200" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tot cu crema de lamaie, frisca si mure