Tiramisu reţetă originală
Pozele sunt de la 2 toturi. Am folosit aceeasi reteta, doar la decor am mai schimbat.
Tiramisu reţetă originală
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
Crema se lasa la rece.
Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de zat.
Pentru sirop, se caramelizeaza zaharul, se adauga cafeaua si esenta de migdale, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se lasa la racit.
Piscoturile se trec prin sirop si se asaza intr-o tava de tort, cu peretii detasabili, apoi se adauga crema, din nou piscoturi si crema (se opreste putina crema pentru deasupra).
La final, sunt 3 straturi de piscoturi si 3 de crema.
Pe deasupra, se presara cacao si se orneaza cu diferite feluri de ciocolata.