Tort de mere (3)

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 2 Feb 2014 | 4075 vizualizari

 

Tortul de mere este, dupa parerea mea, cel mai simplu si cel mai gustos tort, care poate fi facut chiar si de incepatori, fara nicio problema sau cand ai musafiri si vrei sa pregatesti ceva rapid.
Blatul pufos, insiropat cu caramel si merele cu aroma de scortisoara, face ca acest desert sa fie unul din cele mai apreciate.
Poate fi facut din jumatati de mere, felii sau mere intregi.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de ulei
  • 5-6 mere
  • esenta de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • dulceata de cirese ( puteti pune de care va place )
  • cateva nuci
  • 50 g unt
  • pentru caramel:
  • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere (3):

Pentru inceput se caramelizeaza zaharul ( 200 g ) in oala in care veti face tortul. Nu trebuie sa amestecati  in zahar, se topeste la foc mic. Zaharul nu trebuie sa se arda, ci sa capete culoarea aurie. Dupa ce s-a topit, se tapeteaza si peretii vasului cu zahar, rotind usor vasul.

Peste zaharul ars se pun merele decojite, fie intregi sau jumatati ( nu uitati sa scoateti semintele ). In interiorul merelor se va pune dulceata si nuca. Peste mere se presara scortisoara. Untul se va pune printre mere. Se da vasul la cuptor cca. 15 min la 170 grade, pana cand merele devin moi.

Intre timp pregatim compozitia pentru blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga zaharul in ploaie, galbenusurile, unul cate unul, uleiul, praful de copt amestecat cu faina, esenta si omogenizam compozitia. De preferat ar fi sa se amestece cu o lingura de lemn cu miscari circulare, de jos in sus, pentru a nu se lasa albusul.

Se pune aceasta compozitie peste mere si se da din nou la cuptor inca 20-30 minute la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca blatul este facut. Se scoate din cuptor si imediat punem un platou peste gura vasului si printr-o miscare rapida rasturnam tortul.

Se lasa sa se raceasca si se poate orna cu frisca daca doriti.

Pofta buna!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere (3)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra cu capsuni