Blaturile :
Se amesteca unutul cu zaharul, se adauga apoi faina si sarea. Aluatul obtinut se imparte in doua si se coc partial doua blaturi timp de 20 minute la foc mediu ( 170 grade ) intr-o forma de 24 cm.
Crema 1, peste blat
Lamaile se storc si se razuie de coaja. Ouale, zaharul,vanilia, coaja si razatura se amesteca si se adauga faina. Impartim compozitia in doua , o punem peste cele doua blaturi de biscuiti si coacem pe rand 30 minute (140 grade), la foc mic.
Crema 2, peste crema 1
Se amesteca galbenusurile, vanilia, zaharul si laptele si se pun la Bain-Marie pana se leaga. Adaugam menta spalata si tocata lasand-o 30-40 minute sa infuzeze, apoi o strecuram apasand bine pe frunze.
Hidratam gelatina, o topim 5-6 secunde la cuptorul cu microunde (sau la Bain-Marie , cum va este mai usor) si o adaugam cremei de menta.
Se bate frisca si se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciocolata After Eight tocata bucatele mai mari sau mai mici in functie de preferinte.
Asamblarea :
Se aseaza pe un platou unul dintre blaturile cu crema, apoi jumatate din crema de menta, al doilea blat si crema de menta ramasa.(blat, crema1, crema2, blat, crema1, crema 2 )
Ornam dupa inspiratie si dam la frigider 2-3 ore, dupa care se poate servi.
Reteta inspirata de pe blogul andreeachinesefood.