In aceasta reteta am imbinat aroma dulceaga a vaniliei cu gustul acrisor al capsunilor. Nu pot sa spun decat ca mi-a iesit un desert delicios.
Partea vanilinata: Galbenusurile se amesteca cu vanilia. Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se amesteca cu galbenusurile. Frisca batuta spuma se incorporeaza in prima compozitie. Aici am avut in vedere reteta de baza a inghetatei : http://www.bucataras.ro/retete/6593/parfe-tricolor-cu-nuca-si-alune.html
Partea cu capsuni: Capsunile de curata de codite, se amesteca cu 100 g zahar, apoi se paseaza cu blenderul. Pentru a mai elimina din cantitatea de sirop format si pentru a evita formarea acelor de gheatza in exces punem amestecul pe foc si-l clocotim 15 minute, ca pe gem, apoi il racim si-l amestecam cu galbenusurile.
Albusurile le batem spuma cu 100 g zahar si le amestecam cu piureul de capsuni.
Batem frisca si o incorporam cu restul compozitiei.
In vasul in care congelam asezam un strat de inghetata cu vanilie, apoi unul cu capsuni si iar unul cu vanilie. Decoram dupa bunul plac si cu ce avem la indemana, apoi dam cateva ore la congelator.