Nu face ace de gheata ! Consistenta este cremoasa si nu se amesteca fazele intre ele.
Reteta mi-a fost publicata in revista "practic in bucatarie" - nr. 7/ 2007
In cele 3 vase se va prepara inghetata de vanilie, nes si cacao, astfel:
VASUL I: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 pliculete cu zahar vanilinat;
VASUL II: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 pliculete cu nes;
VASUL III: 3 galbenusuri se amesteca cu 3 lingurite cu cacao si o fiola esenta de rom. ( este de preferat ca cele 3 lingurite cu cacao sa se adauge dupa ce se face spuma de albus, in caz contrar galbenusurile se intaresc, iar cacaoa nu se dizolva bine.)
Cele 9 albusuri se bat spuma cu 250g. zahar, iar spuma se imparte in mod egal in cele 3 vase, mixand bine.
Cei 500 ml. frisca lichida se bat bine, iar continutul se imparte in mod egal in cele 3 vase, mixand bine.
Se obtin astfel cele 3 tipuri de inghetata, care se aseaza in vasul care va fi dat la congelator in ordinea: III – II – I ( inghetata de cacao va fi la fundul vasului (pentru ca este mai grea), pe pat de alune, cea de nes la mijloc, iar cea de vanilie deasupra ).
Intre straturi punem alune si bucati de nuca prajita.
Ornam dupa preferinte cu fructe din gem, bucati de ciocolata, nuca prajita, alune....
Inghetata sa fie, ca pofta aveti sigur!!!!
1
Pentru 500 ml. frisca, cantitatea de oua se poate mari pana la maxim 15 ( cate 5 la fiecare culoare), avand grija sa mariti si cantitatea de zahar.