Tort de inghetata

de Lau in Dulciuri, 27 Iul 2011 | 5080 vizualizari

 

by bitza cu mici modificari ii multumesc

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 3 albusuri
  • 1 galbenus
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 g praf de copt

INGHETATA

  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 350 ml lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lingura amidon
  • 100 g ciocolata
  • vanilie
  • 50 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

BLAT

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza bine,se adauga galbenusul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua  si se cerne peste albusuri. Se amesteca cu o spatula dinspre exterior spre interior.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt,se toarna compozitia se da la cuptorul incalzit 15 min la foc mic.

INGHETATA

Cele 2 galbenusuri si cele 2 oua se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza

Laptele se incalzeste si se adauga peste crema de ou.

Amestecul obtinut se toarna intr-o cratita si se pune la foc 5 min pana incepe sa se ingroasa.

Ciocolata cu 3 linguri de frisca se topeste pe baie de aburi si se adauga compozitiei.

Frisca se bate tare si se adauga compozitiei. Se omogenizeaza.

Se toarna compozitia intr-o caserola si se da la congelator 1 ora.

Dupa o ora se scoate si se mixeaza.

 Tava in care am copt blatul se imbraca in folie alimentara, se toarna inghetata si se acopera cu folie si se da la congelator 2 ore.

Se scoate tava si se aseaza blatul insiropat  si se lasa peste noapte la congelator.

A 2-a  zi se rastoarna tortul pe o farfurie in asa fel incat blatul sa fie la baza.

Se decoreaza cu globuri de inghetata si ciocolata.

Eu am uns blatul si cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine