Panne al cioccolato (painici cu ciocolata)

de mikidaniro in Dulciuri, 1 Feb 2012 | 3665 vizualizari

 

Prima oara am mancat aceste painici intr-o patiserie din Italia,bineinteles un pic sceptica la prima vedere,dar am ramas placut surprinsa de gustul si finetea lor.Sunt ideale pentru mic dejun sau pentru pachetelul piticilor.

 

INGREDIENTE

  • 200 g lapte
  • 350 g faina
  • 2 lingurite de miere
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 g bobite de ciocolata
  • 20 g drojdie proaspata
  • 30 g ulei sau unt topit
  • un praf de sare
  • un galbenus (pt deasupra)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panne al cioccolato (painici cu ciocolata):

Punem faina intr-un vas, dizolvam drojdia cu zaharul in laptele caldut, facem o mica groapa in mijloc si punem amestecul cu lapte, sarea si mierea. Framantam pana prinde consistenta unui aluat mai moale,apoi adaugam untul topit si racit sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot.Daca aveti masina pe paine puneti ingredientele in urmatoarea ordine:drojdia si zaharul dizolvate in laptele caldut,untul topit sau uleiul, mierea, faina,sarea si setati pe programul framantare,fara dospire.

Cand am terminat de framantat aluatul il intindem cu mana,adaugam bobitele de ciocolata,rulam,mai intindem o data si rulam.Facem operatia de 3-4 ori,apoi intindem o foaie de cca 2-3 cm grosime si decupam cu gura unui pahar sau cu forma rotunda.Painicile obtinute le punem intr-o tava unsa cu ulei si lasam la crescut cca 30 de min.

Dupa ce sunt crescute le ungem cu galbenus de ou amestecat cu un pic de lapte si le bagam in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca 30 de min sau pana se rumenesc frumos pe deasupra.Cand sunt gata le scoatem pe un gratar sa se raceasca,apoi le pudram cu zahar deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panne al cioccolato (painici cu ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu cacao si nuci